Glædelig jul

Sådan skriver du glædelig jul til dem, du holder af

Vi nærmer os december – en måned fyldt med næstekærlighed, hygge og familietid. Det er nemlig snart jul. Tag julehilsenen på forskud ved at skrive glædelig jul til dem, du holder af og til dem, du en gang har været tæt med. Alle bliver glade for en skøn julehilsen. Her er nogle tips til at skrive en glædelig julehilsen i forskellige formater.

Hvordan skriver du glædelig jul?

Der er flere måder, som du kan skrive din julehilsen, men det hænger meget sammen med formatet. Hvis du er traditionelt anlagt, kan du jo skrive et julekort, som du kan sende med posten. Der er noget særligt hyggeligt ved det traditionelle julekort, hvilket går hånd i hånd med juleånden. Når du skriver et julekort i hånden, har du som regel ikke så meget plads, så du skal derfor være kortfattet men præcis i din julehilsen.

Du kan også skrive en såkaldt virtuel julehilsen. Det kunne fx være en julehilsen via e-mail, hvor du også kan vedhæfte et billede. Du kan også sende en julehilsen over Facebook, hvilket er en god og uformel måde, du kan ønske dine bekendte en god jul på. Du kan sågar sende en jule GIF til en af dine bekendtskaber med en lille fin hilsen såsom ’rigtig glædelig jul’. Du kan selv bestemme længden af din julehilsen, hvis den er virtuel. Om du gør en julemail kort eller lang, er helt op til dig. Det vigtigste er trods alt at få sendt hilsenen, som vil være til stor glæde for modtageren. 

Hvad skal jeg skrive i hilsnen?

Hvis du har lidt plads at skrive på, kan du bruge julekortet på at fortælle modtageren af dit brev, hvordan året har været for dig. Juletiden er jo lige op til afslutningen på ethvert år, og derfor er det oplagt at fortælle noget om den tid, der er gået. Samtidig kan du stille spørgsmål til den person, du sender denne julehilsen, og spørge ind til deres år. Du kan også skrive en sjov anekdote fra det år, som er gået. Alt i alt er det op til dig, hvad du vil lægge vægt på i din hilsen.

Noget af det allervigtigste ved julekortet er, at du gør det personligt. Skriv i et varmt og positivt sprog, hvor du indkapsler essensen af den dejlige julestemning. 


Skriv et svar