Citat om jul

Send et par vise ord sammen med julekortet

De fleste folk, sender julekort, der enten er dekoreret med en idyllisk juletegning, eller et billede af deres børn. De, som sender mange julekort ud, skriver måske bare en hel kort, upersonlig tekst. Andre benytter anledningen, til at fortælle, hvordan de har det. 

Men disse kort, udover julemotiver, børn i nissehuer, og det faktum at der står glædelig jul i kortet, fanger sjældent julens ånd. Hvis man skriver en sød personlig hilsen, og udtrykker taknemlighed, kommer man tættere på. 

Men hvis du virkelig vil sende et julekort, der bringer med sig julens kerne, så skriv et julecitat. 

Husk hvad julen handler om

Julen, var engang en tid, hvor man fejrede vintersolhverv. Det blev senere en tid, hvor man fejrede fødslen af Jesus. Julen var en tid, hvor fortryllede historier kom til live. Julen var en tid, hvor man gav af gavmildhed og spredte kærlighed. Som lys i en mørk tid. 

Julecitater minder os om, hvad julen egentlig er. At det ikke er gaver og pynt. At det ikke er mad, ferie og fester. Det er ikke nye seje julesange. Vi kan ikke købe os til julestemning. Den er at finde i vores hjerter. 

Julen handler om kærlighed. Det handler om at give. Det handler om at være sammen med dem vi elsker. Julen er fyldt med traditioner, der række langt tilbage. På den måde, forbinder højtiden os med vores land, og med vores forfædre og formødre.  

Det er alt dette, og mere til, der er vigtigt, at vi husker, når kalenderen siger december. Hvis vi inkluderer den visdom, når vi skriver julekort, hjælper vi med at sprede julens budskab. Vi giver vores kære og bekendte en gave, når vi minder dem om, hvad den største gave i virkeligheden er. 

Så kan verden måske få lov at mærke mere fred, lykke og glæde denne jul.  


Skriv et svar